+32 3 218 77 50 | info@climaways.be

  Op 31 augustus 2019 vierde Mechelen feest. Het historische Predikherenklooster werd na jaren leegstand heropend als een gloednieuwe, openbare bibliotheek. Het historische karakter bleef bewaard, en het pand werd tegelijkertijd uitgerust met de meest innovatieve en vooruitstrevende technieken, waaronder drie geothermische gaswarmtepompen van ClimaWays.

  Het Mechelse stadsbestuur besliste in 2011 al om het monumentale barokke gebouw te renoveren. De Vlaamse Bouwmeester lanceerde vervolgens een Open Oproep om de beste partner te vinden voor deze indrukwekkende renovatie. Die opdracht werd gegund aan het architectenbureau Korteknie Stuhlmacher.

  Het installatiebedrijf SPIE werd ingeschakeld om de HVAC en sanitaire installatie van het gebouw te verzorgen. Roland Umans van SPIE licht toe: “Eén van de voorwaarden in deze oproep was dat er met gasgestookte warmtepompen gewerkt zou worden.”

  3 ROBUR geothermische warmtepompen van ClimaWays
  We wisten dat ClimaWays in België dé referentie is als het op gasgestookte warmtepompen aankomt. Daarom hebben we hen gecontacteerd. De samenwerking verliep heel vlot. We hebben drie geothermische ROBUR gasabsorbtiewarmtepompen bij hen besteld om in de technische ruimte te plaatsen. Zij zijn de opstart op locatie komen doen en dat is ook heel vlot gelopen. We kregen ook steeds de nodige ondersteuning.”

  Duurzaam en energiebesparend
  “Voor deze locatie werd er resoluut voor warmtepompen gekozen omdat het een duurzame en energiebesparende oplossing is. Bovendien was het elektrische maximumvermogen van de locatie beperkt waardoor een gasgestookte warmtepomp de enige manier was om het pand toch op een goedkope manier van warmte en koeling te voorzien. Het was een gigantisch project dat bijna een jaar langer heeft geduurd dan voorzien. Maar ik denk dat we terecht trots mogen zijn op het eindresultaat.

  Meer weten?
  Meer weten over geothermische warmtepompen op gas?
  Neem dan vrijblijvend contact op via 03 218 77 50 of info@climaways.be.