+32 3 218 77 50 | info@climaways.be

  Aisin gaswarmtepomp | ClimaWays

  Gasgedreven warmtepomp (GHP) - technologie van de toekomst

  Energiezuinige productie, milieuvriendelijke technologie en het gebruik van hernieuwbare energie uit de buitenlucht. AISIN is er in geslaagd om al deze noden samen te brengen in één product. Gaswarmtepompen (GHP) combineren betrouwbare en algemeen erkende technologieën met de introductie van innovaties en nieuwe baanbrekende oplossingen voor de HVAC installatie van eender welk soort gebouw (kantoren, woon- & zorgcentra, industrie, sportaccommodaties, ziekenhuizen).

  De GHP produceert warmte, koude en warm water voor sanitair gebruik en maakt gebruik van de schoonste enegiebron, nl. aardgas. Ook de rendementen ondervinden voordeel door het gebruik van lucht, de gratis meest beschikbare hernieuwbare energiebron op de planeet. Als resultaat van het rechtstreeks gebruik van primaire energie, stijgt de efficiëntie en verlaagd de uitstoot van CO2 . Men kan de GHP eerder beschouwen als een geïntegreerd systeem voor energieproductie dan als een eenvoudige airco. Het verlagen van het energieverbruik van gebouwen is in feite een van de belangrijkste punten om de Europese doelstellingen voor 2020 te behalen.

  De grote voordelen komen uit het feit dat de compressors aangedreven worden met verbrandingsmotoren zodat de mogelijkheid bestaat om in extreme weercondities te blijven werken zonder onderbrekingen in de energietoevoer, welke vaak voorkomen in elektrische warmtepompen bij zeer warme of koude buitentemperaturen of bij nevel of mist. Bovendien kan men door de besparing op lopende kosten de investeringsmiddelen besteden aan andere doeleinden.

  De gasmotoren van TOYOTA zijn specifiek ontworpen voor de nieuwste generatie GHP, wat resulteert in nog betere prestaties, een nog hogere betrouwbaarheidsgraad en zeer lange periodes tussen de onderhoudsbeurten. Ecologie, prestatie en energiebesparing zijn uitgebalanceerde waarden in de evolutiecirkel van AISIN, welke een nieuw begin heeft gecreëerd voor het vervaardigen van milieuvriendelijke units.

  Aisin Gaswarmtepomp cyclus bij verwarming | ClimaWays
  Aisin Gaswarmtepomp cyclus bij koeling | ClimaWays