+32 3 218 77 50 | info@climaways.be

  De AISIN GHP kan gebruikt worden voor 2 verschillende systemen:

  1. Lucht-Water Systeem AWS Yoshi® – Ontwerp met waterdistributie

  De GHP kan gecombineerd worden met de TOYOTA AWS indien de installatie aangesloten is op een watercircuit in het gebouw. Het lucht-water systeem (AWS) is ontworpen, gepatenteerd en specifiek geproduceerd voor deze toepassingen. Het is een interface die de energie-overdracht tussen het koelmiddel en het water mogelijk maakt en zo ook de verbinding van de water ventiloconvectoren, vloerverwarming, luchtbehandelingsgroepen, warmterecuperatie eenheden en lage temperatuur radiatoren.

  Dit type van lay-out wordt voorgesteld bij het renoveren van een bestaande installatie en bij elke vraag naar aparte energiemeting. Connectiviteit met elk BMS systeem wordt gehandhaafd door digitale en analoge aansturingen. De GHP kan ook bestuurd worden met een ModBus protocol.
  Aisin Lucht-Water Systeem met AWS Yoshi | Types gaswarmtepompen ClimaWays

  2. Binnen units – Ontwerp met directe expansie

  Een uitgebreid aanbod van directe expansie binnenunits en verschillende types bedieningspanelen zijn aansluitbaar op de GHP. Het gebruik van systemen met directe expansie maakt de installatie zeer polyvalent. Het is mogelijk om tot 63 binnenunits te verbinden met één GHP, zodat de totale aangesloten capaciteit tot 200% van de berekende capaciteit kan bedragen.

  Elke kamer kan onafhankelijk aangestuurd worden en verbinding maken met communicatieprotocollen zoals web manager, Lon Works en BACnet. Indien het beheer van ventilatielucht nodig is of indien het gebouw verdeeld is in grote, open ruimtes, is het mogelijk om directe expansie luchtbehandelingseenheden aan te koppelen die uitgerust zijn met de specifi eke luchtbehandelingsgroep.
  Aisin direct expansie systeem | Types gaswarmtepompen ClimaWays

  Gratis Sanitair Warm Water d.m.v. een optionele warm water kit:

  De warmterecuperatie van de GHP wordt niet altijd naar het koelmiddel gestuurd. Soms wordt een deel ervan afgeblazen door de unit. Men kan een optionele sanitair warm water kit (W-kit) gebruiken om deze afgeblazen warmte toch te recupereren en deze te gebruiken als voorverwarming van bijvoorbeeld sanitair warm water.

  Gratis SWW d.m.v. optionele warm water kit

  Deze optionele warm water kit bestaat uit een platenwarmtewisselaar, een in het frame geïntegreerde beugel, thermostatische 3-weg klep en de aansturing van een circulatiepomp. Warm water voor sanitair gebruik wordt geproduceerd door alle warmte van de motor en de uitlaatgassen te recupereren, deze warmte wordt niet gebruikt in het koelcircuit en zou anders verspild worden. De installatie van de W-kit beïnvloeden de prestaties en het verbruik van de GHP niet. Het maximale vermogen in de zomer bedraagt tot 25 kW.

  Onderdelen SWW kit | ClimaWays

  Downloads Aisin Gaswarmtepomp

  Brochures
  Technische fiches

  U kan meer info terugvinden in ons downloadcentrum.