+32 3 218 77 50 | info@climaways.be

  Voordelen gaswarmtepompen AISIN

  Verlaging van de uitbatingskosten

  Verlaging van de uitbatingskosten in vergelijking met standaard warmteproductie systemen is altijd één van de voordelen van de GHP geweest. Bovenop het gebruik van lucht als hernieuwbare energiebron, de warmterecuperatie uit de motor en de rookgassen, laat vooral de gasgedreven motor toe het elektrisch aansluitvermogen te verlagen met 90% in vergelijking met een elektrische warmtepomp (EHP).
  Besparing Energie Aisin Gaswarmtepomp


  Gratis Sanitair Warm Water (SWW)

  De warmterecuperatie van de GHP wordt niet altijd naar het koelmiddel gestuurd. Soms wordt een deel ervan afgeblazen door de unit. Men kan een optionele sanitair warm water kit (W-kit) gebruiken om deze afgeblazen warmte toch te recupereren en deze te gebruiken als voorverwarming van bijvoorbeeld Sanitair Warm Water.
  Gratis Sanitair Warm Water Aisin Gaswarmtepomp


  Prestaties en referenties

  De GHP levert zeer snel het gewenste vermogen naar de binnenunits. De gewenste temperatuur wordt snel bereikt en het comfort wordt niet beïnvloed door onderbrekingen in de energietoevoer. De buitenunit wordt geregeld in functie van de energievraag binnen in het gebouw. Meer dan 180.000 werkende units bewijzen dat deze technologie gebruikt kan worden voor eender welk soort gebouw.
  Prestaties Aisin Gaswarmtepomp tov Elektrische warmtepomp


  Betrouwbaarheid van Toyota

  Sinds hun ontwikkeling worden de gaswarmtepompen aangedreven door speciaal ontworpen TOYOTA gasmotoren. Het geluidsniveau wordt beperkt door het gebruik van polymeren geluidsdempers tussen de bewegende onderdelen en het frame van de unit. Het is uitzonderlijk dat de motor een lagere power density heeft (max 25 PK met 2.000cc capaciteit) en een laag toerentalbereik (tussen de 600 en 3.000 rpm). Dit resulteert in een zeer lange levensduur van de motoren. Geplande onderhoudsbeurten voorzien het navullen van motorolie, vervangen van lucht- en oliefilter, compressorriemen en ontstekingspennen. Een oliewissel bvb. dient slechts om de 30.000 bedrijfsuren te gebeuren.
  Werking Aisin Gaswarmtepomp


  Hoge rendementen, ook bij deellast

  De GHP is uitgerust met nieuwe “scroll” compressoren met variabele capaciteit die een lager toerental van de motor toelaten in vergelijking met vorige modellen met hetzelfde koelgasdebiet.
  Dit resulteert in een hogere efficiëntie over de hele lijn van capaciteiten.
  Hoog Deellast Rendement Aisin gaswarmtepomp ClimaWays


  Verbetering energieclassificatie van het gebouw

  Evolutie in het ontwerp van gebouwen is gebaseerd op het besparen van primaire energie en verbetering van de energie-efficiëntie. Bij gebruik van een GHP is het in de meeste gevallen mogelijk om de energieclassificatie van het gebouw te verbeteren zonder extra maatregelen te moeten nemen aan het gebouw. Terwijl uw eigendom in waarde stijgt, daalt de behoefte aan primaire energie waardoor uw jaarlijkse uitbatingskosten significant zullen verminderen.
  Hogere energieclassificatie Aisin Gaswarmtepomp ClimaWays


  Lagere CO2 emissie

  Elke GHP die geïnstalleerd wordt in plaats van een gasketel met de zelfde capaciteit produceert 40% minder CO2. Over de periode van 1 jaar kan tot 14 ton CO2 bespaard worden. Alle ca. 2000 in Europa geïnstalleerde GHP units zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk met 31.000 ton CO2 is verminderd.
  CO2 uitstoot vermindering GHP tov gasketel


  Buitenlucht als hernieuwbare energiebron

  De doelstellingen van het wereldwijde Kyoto protocol 20-20-20 zijn berekend op de ontwikkeling van hernieuwbare energie, hogere efficiëntie en een vermindering van vervuilende uitstootgassen. Warmtepompen werden hierbij opgenomen bij het bepalen van de nieuwe normen. Elke GHP werkt tot 75% met energie uit de buitenlucht, wat een hernieuwbare energiebron is, zowel in koel- als verwarmingsbedrijf. Bovendien worden de prestaties nog verbeterd door de warmterecuperatie van de motor en van de rookgassen.
  Gebruik lucht als hernieuwbare energiebron


  Behoud van vermogen, ook bij lage buitentemperatuur

  Een GHP verliest geen verwarmingsvermogen bij lagere buitentemperaturen, wat elektrische warmtepompen wel doen. De teruggewonnen warmte (gasmotor en rookgassen) wordt via een specifieke platenwarmtewisselaar aan het koelmiddel afgegeven. De capaciteit die de buitenunit levert daalt niet, wat betekent dat het niet nodig is om de gaswarmtepomp te overdimensioneren en ontdooicyclussen worden in aantal en tijd gereduceerd.
  Behoud Vermogen Aisin Gaswarmtepomp


  Ook modulerend vermogen bij lucht-water systeem

  De nieuwe GHP E introduceert een van de meest kenmerkende verschillen in combinatie met waterdistributie systemen: de werking met variabel vermogen ten opzichte van de minder efficiënte aan-uit werkingsmodus. Het nieuwe modulerende lucht-water systeem AWS laat toe deellast prestaties te verhogen. Bovendien wordt de water aanvoertemperatuur niet meer beïnvloed door de aan-uit cyclussen van de buitenunit. De totale waterinhoud van de installatie daalt en in specifieke gevallen is een buffervat niet langer nodig.
  Modulerend vermogen Aisin Gaswarmtepomp ClimWays


  Nieuw “Multi-combinatie” model

  Het combineren van gaswarmtepompen geeft een bredere waaier aan vermogens. Het “combinatie” model geeft de mogelijkheid om twee buitenunits samen op één koelcircuit tot 50PK aan te sluiten (142 kWfrig). Het is niet verplicht om twee units met dezelfde vermogens te gebruiken. Deze configuratie profiteert ook van de back-up optie: in geval van storing op één unit, kan de tweede vermogen blijven leveren aan de binnenunit. Bovendien wordt er bespaard op de installatiekosten doordat er geen twee afzonderlijke koelleidingen nodig zijn.
  Multi-combinatie model Aisin Gaswarmtepomp


  Compacter en lichter

  De nieuwe GHP E serie is kleiner (tot 23%) en lichter (tot 15%) in vergelijking met de oude modellen. Transport en plaatsing is eenvoudiger dan voorheen. Voor buitenopstellingen zijn de afstanden die gerespecteerd dienen te worden rond het toestel kleiner. Installatie op een balkon is niet langer een probleem dankzij de hogere opvoerhoogte van de ventilator. Herontwikkeling van nieuwe koelonderdelen resulteert in een vermindering van de totale inhoud koelmiddel.