+32 3 218 77 50 | info@climaways.be

  Heb jij ook keuzestress bij het kiezen van duurzame verwarming?

  Er komen elke dag nieuwe verwarmingstechnieken bij. Veel mensen zien dan ook door het bos de bomen niet meer. Als experts in verwarming- en verkoelingstechnieken krijgen wij heel vaak de vraag: “Welke duurzame energie-oplossing is nu de beste voor een doorsnee gezin?” Het antwoord hangt af van een heleboel factoren, maar voor een gezinswoning raden wij meestal de K18 gaswarmtepomp aan in combinatie met het SolvisBen buffervat. Lees hier waarom.

  “Voor een gezinswoning raden wij meestal de K18 gaswarmtepomp aan in combinatie met het SolvisBen buffervat.”

  De K18 warmtepomp is de beste warmtepomp voor huishoudelijk gebruik

  Voor de meeste gezinnen is de K18 gaswarmtepomp de beste oplossing.

  Reden 1: Geen grondboringen of graafwerken nodig

  Een warmtepomp haalt hernieuwbare energie uit de buitenlucht, het grondwater of de aardbodem. Om energie uit de bodem of het grondwater te halen, zijn er grondboringen of graafwerken nodig. De K18 haalt zijn energie echter uit de buitenlucht. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een buitenunit die je tegen in de tuin of op het dak plaatst. Het is dus de meest gemakkelijke warmtepomp om te plaatsen.

  Voor een geothermische warmtepomp (links) zijn grondboringen nodig. Voor een luchtwaterwarmtepomp (rechts) niet.

  Reden 2: Geen nieuwe radiatoren of vloerverwarming nodig

  Veel warmtepompen werken alleen met lage-temperatuursystemen zoals vloerverwarming of speciale, lage-temperatuurradiatoren. Dit belet sommige mensen om een warmtepomp te plaatsen, omdat ze opzien tegen de extra breekwerken. De K18 warmtepomp kan op elk type radiatoren worden aangesloten en werkt ook perfect met vloerverwarming. Dit maakt deze warmtepomp geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.

  De K18 kan op elk type radiatoren worden aangesloten.

  Reden 3: Je bent gerust – ook wanneer het buiten koud is

  Wanneer men over warmtepompen spreekt, heeft men het bijna altijd over een elektrisch exemplaar. De K18 warmtepomp werkt echter op gas, en dat heeft zo zijn voordelen. Wanneer het buiten koud is, moet een warmtepomp extra hard werken om toch nog warmte uit de buitenlucht te halen. Bij een elektrische warmtepomp zorgt dit voor een piek in het elektriciteitsverbruik en dus een hogere energiefactuur. Bij gaswarmtepompen heb je dat probleem niet. Gas produceert bij verbranding zelf warmte, die door de warmtepomp gerecupereerd wordt. Zo kun je dus in de winter je woning verwarmen zonder bang te zijn voor een hoge energiefactuur.

  Met een warmtepomp op gas ben je beter bestand tegen koude buitentemperaturen dan met een warmtepomp op electriciteit.

  Bonustip: combineer je K18 warmtepomp met een SolvisBen buffervat voor nog meer rendement

  Met het SolvisBen buffervat kun je energie opslaan tot je ze nodig hebt.

  Hij verhoogt het rendement van je warmtepomp

  De SolvisBen is een buffervat waarin warm water wordt gebufferd en herverdeeld wanneer je het nodig hebt. Zo gaat er nooit energie verloren, en verhoog je het rendement van je warmtepomp. Je beschikt dus altijd over een buffer aan warm water, die je kunt gebruiken wanneer het nodig is.

  De K18 warmtepomp en het SolvisBen buffervat: de winnende combinatie.

  Hij is future-proof: je houdt alle opties open

  De SolvisBen kan op verschillende verwarmingsbronnen worden aangesloten. Je kan er dus niet alleen je warmtepomp op aansluiten, maar ook je zonnepanelen of palletkachel. Al deze toestellen geven warmte af aan het vat. Je bent dus klaar voor de toekomst: welke energiebron je in de toekomst ook kiest, je kunt het buffervat altijd blijven gebruiken.

  Welke verwarmingsbron de toekomst brengt: de SolvisBen kan er op aangesloten worden.

  Meer weten?

  Meer weten over deze slimme combinatie? Contacteer ons via info@climaways.be.