Klantenverhaal: hoe Bert meer dan 30% bespaarde op zijn energiefactuur

23 okt 2021

Bert zocht een zuiniger alternatief voor zijn mazoutketel en elektrische boiler. Wij contacteerden hem 8 jaar na de plaatsing om te informeren of hij nog altijd tevreden is over zijn keuze.

De gezinswoning had een mazoutketel en elektrische boiler

Toen Bert Van Poeck zijn woning kocht in 1999 was die uitgerust met een mazoutketel voor de verwarming en een elektrische boiler voor het warm water. Toen rond 2010 de stookolieprijzen drastisch de hoogte ingingen, drong een zuinigere installatie zich op. “We hadden op dat moment verbouwplannen en besloten ineens de verwarming grondig te renoveren,” vertelt Bert. “De elektrische boiler hadden we al vernieuwd, maar dat was een tijdelijke tussenoplossing. Uiteindelijk wilde ik de overstap maken naar een volledig milieuvriendelijke, zuinige verwarming.”

De opdracht: een lagere energiefactuur

Bert trok naar Batibouw om informatie te verzamelen over de nieuwste verwarmingstechnieken. Daar trof hij onze productspecialist Filip Van Hecke in de hal van de duurzame producten. Bert vertelde dat hij op zoek was naar een zuiniger en milieuvriendelijker systeem. “Meneer Van Hecke heeft me toen verschillende systemen laten zien,” licht Bert toe. “Hij nam echt de tijd om me alle opties uitgebreid toe te lichten en is nadien bij mij thuis geweest om mijn installatie te bekijken en me verder te adviseren.”

De keuze: een gasketel met buffervat en zonnecollectoren

“Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn mazoutketel en elektrische boiler te vervangen door een SolvisMax gasketel met buffervat en SolvisCala zonnecollectoren,” legt Bert uit. “Niet alleen omdat de mazoutprijzen zo hoog waren, maar ook omdat ik een milieuvriendelijkere oplossing zocht. Bovendien had meneer Van Hecke ons verteld over de subsidies die we konden aanvragen. Het feit dat we een stuk van onze investering konden recupereren was mooi meegenomen.”

Zo veel mogelijk gratis energie

De SolvisMax is een intelligent systeem dat energie van verschillende bronnen centraal opslaat en inzet wanneer nodig. In het geval van Bert, werd de hernieuwbare energie van de zonnecollectoren gecombineerd met een gasketel.  “Het voordeel van dit systeem is de gemoedsrust,” licht Bert toe. “Je gebruikt zo veel gratis hernieuwbare energie als mogelijk, maar je valt nooit zonder warm water. Als de energie van de zon opgebruikt is, gebruikt de SolvisMax eerst de opgeslagen warmte in het buffervat. Pas daarna slaat de gasketel aan. Je bent dus altijd zeker van je comfort, maar krijgt wel gratis energie. Daar kun je niet tegen zijn.”

 

Je bent altijd zeker van je comfort, maar krijgt wel gratis energie. Daar kun je niet tegen zijn.

De warmte gaat nooit verloren

“Het is een heel slim systeem,” gaat Bert verder. “De brander zit in het buffervat, en daardoor gaat er geen warmte verloren. Vroeger konden we bij wijze van spreken onze was drogen in de kamer waar onze boiler stond, omdat die zoveel warmte afgaf. Die warmte wordt nu mee opgeslagen in het buffervat en mee ingeschakeld voor onze verwarming en sanitair warm water. Er gaat dus geen energie meer verloren.”

Jaarlijks minstens 30% bespaard

Ondertussen zijn we acht jaar na de plaatsing. Heeft de renovatie opgebracht? Volgens Bert wel: “De cijfers qua rendement die meneer Van Hecke me toonde, stroken volledig met mijn bevindingen. Ik bespaar jaarlijks minstens 30% op mijn energiefactuur. En mijn vorige boiler was niet eens verouderd. In de zomer heb ik zelfs zoveel gratis energie dat ik ze niet allemaal nodig heb. Zelfs in de regenachtige zomermaanden heb ik mijn gasbrander niet één keer weten aanslaan.”

Stel dat ik mijn woning nu wil verkopen. Dan kan ik tegen de koper zeggen dat die er gratis energie bijkrijgt.

Een opwaardering van je woning

“Ik zie de aankoop ook als een investering in de waarde van mijn huis,” vertelt Bert. “Stel dat ik mijn huis nu wil verkopen. Dan kan ik tegen een koper zeggen dat hij er gratis hernieuwbare energie bijkrijgt. Dat is een mooi extra verkoopargument. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de investering zichzelf terugverdient.”

Na 8 jaar nog altijd tevreden

“Ik ben nog altijd tevreden met de beslissing die ik toen heb genomen,” zegt Bert. “Het systeem werkt nog altijd prima en ik heb nauwelijks onderhoud nodig gehad. Maar ik ben vooral ook tevreden over de persoonlijke service die ik heb gekregen. Hoe ik het bedrijf zou omschrijven? Betrouwbaar, milieuvriendelijk en kostenbesparend.”

Meer weten?

Ben jij benieuwd of de SolvisMax of zonnecollectoren ook voor jouw woning de beste oplossing zijn? Neem dan contact met ons op  of vraag ernaar bij je vertrouwde verwarmingsinstallateur.

Laat berekenen hoeveel jij kunt besparen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.