Aardgas is niet onze vijand maar onze vriend

22 aug 2020

🌍 In Nederland wil men van het gas af. En ook bij ons zijn er stemmen die zeggen dat elke fossiele brandstof inclusief gas vermeden moet worden.

🌍 Energiehoogleraar David Smeulders spreekt dat tegen: Aardgas is relatief schoon, en belangrijker nog: er is voorlopig geen alternatief met betere eigenschappen.

🌍 Momenteel denken we dat elektriciteit de heilige graal is. Maar de komende tien jaar wordt elektriciteit nog altijd grotendeels opgewekt met fossiele brandstoffen. Dus de elektrische Tesla voor de deur of de elektrische warmtepomp krijgt zijn stroom feitelijk uit een gas- of kolencentrale.

🌍 En zelfs als we tegen 2050 van het gas af willen, is er domweg niet zoveel elektriciteit beschikbaar.

🌍 Zonne- en windenergie dan maar? Ja, maar daar zit dan weer geen aan-en-uitknop aan. Vergeet opslag van elektriciteit in batterijen, die krijg je nooit groot genoeg.

🌍 De conclusie van Smeulders is dus: Gas moet je pas helemaal aan het eind uitfaseren, als er een echt alternatief is. Dat kan heel eenvoudig, de knop in je meterkast omzetten. Eerst kolen eruit, dan olie, dan pas gas.

🌍 Gas is dus niet onze vijand maar onze vriend.

Lees hier het volledige artikel in de Volkskrant

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.