Achter de schermen bij de renovatie van een verwarming in Glabbeek

14 feb 2022

Bij het gezin Pieraerts in Glabbeek was de verwarmingsinstallatie aan renovatie toe. De mazoutketel en elektrische boiler werden vervangen door een gaswarmtepomp en een buffervat. Beiden producten werden gekocht bij ClimaWays en geplaatst door installatiebedrijf Carlo Service. Installateur Carlo Fillet neemt je mee voor een blik achter de schermen.

De woning: een vrijstaand huis in Glabbeek

Carlo Service verzorgt al meer dan vijftien jaar de installatie en het onderhoud van centrale verwarming, sanitair en elektrische installaties in de regio Tienen. Het huis waarvoor hij dit keer werd opgeroepen was een villa in Glabbeek. Het huis was gebouwd in de jaren 50. Op de meeste vlakken was het al gemoderniseerd. Nu was het tijd om de verwarming onder handen te nemen.

De opdracht: het renoveren van de verwarmingsinstallatie

De mazoutketel en de elektrische boiler waren beiden aan vervanging toe. “Ik heb aan de klant een paar opties voorgesteld,” vertelt Carlo, “een condenserende gasketel, een wandketel op aardgas en tot slot de nieuwste technologie: de ROBUR K18 gaswarmtepomp. Die is uniek op de renovatiemarkt. Hij is de logische volgende stap in verwarmingstechnieken. Ik beschouw hem als de perfecte opvolger van de condensatieketel omdat hij een nog beter rendement geeft. Maar hij was ook de duurste optie van de drie.”

De K18-warmtepomp is de logische volgende stap in verwarmingstechnieken.

De keuze: de K18 gaswarmtepomp…

Het gezin Pieraerts begreep de meerwaarde van de investering en koos voor de K18. Carlo licht toe: “Zij waren van mening: als je dan toch de stap zet naar een renovatie, maak er dan meteen een volwaardige stap van. Dan ben je gerust voor de toekomst. En ze hebben gelijk”, vindt hij. “Je kunt veel geld geven aan luxereizen of aan een dure auto, maar dan is dat geld ook weg. Dan kun je beter investeren in je huis. Een goede verwarming geeft namelijk een meerwaarde aan je woning. Ik heb trouwens zelf ook een K18 warmtepomp in mijn huis staan, dus ik ben zelf de beste referentie.”

Ik heb ook een K18 warmtepomp in mijn huis staan. Ik ben dus zelf de beste referentie.

Installateur Carlo van Carlo Service

… én een SolvisMax buffervat, compatibel met elke energie

Behalve de K18 gaswarmtepomp is het huis ook uitgerust met een SolvisMax buffervat. In dat vat wordt geproduceerde warmte gebufferd voor later gebruik. En die warmte kan afkomstig zijn van meerdere bronnen. “Die technologie past perfect in het groeitraject van oudere huizen, omdat ze je toestaat de verwarming te renoveren zonder vast te hangen aan een bepaalde energievorm,” legt Carlo uit. “Aan de SolvisMax kun je behalve een warmtepomp ook nog andere warmtebronnen koppelen, zoals stookolie, gas of zonne-energie. In dit huis is er bijvoorbeeld een open haard. Nu gaat de warmte van die haard verloren door de schoorsteen. Als ze ooit een sfeerhaard plaatsen, dan kan de geproduceerde warmte via de SolvisMax gerecupereerd worden. Die warmte kunnen ze dan mee gebruiken voor de verwarming of het warm water. Wat de energie van de toekomst ook is, de SolvisMax is compatibel.”

Een SolvisMax buffervat past perfect in het groeitraject van oudere huizen, omdat het je toestaat de verwarming te renoveren zonder vast te hangen aan een bepaalde energievorm.

Beide producten zijn van ClimaWays

Carlo bestelde beide producten bij Belgische verdeler ClimaWays uit Wommelgem. “Ik kende ClimaWays al van vroeger (toen nog CoolingWays) en volgde met interesse hun vooruitstrevende technologie. Helaas waren hun producten in het verleden gericht op grote vermogens en dat is niet wat mijn klanten nodig hebben. Toen de K18 op de markt kwam, de versie voor de particuliere markt, was ik dan ook enthousiast om die te kunnen toevoegen aan mijn aanbod.” En de samenwerking met ClimaWays is aangenaam, vindt Carlo. “Het engagement bij ClimaWays om ons als installateurs het leven makkelijk te maken is hoog. En dat is leuk samenwerken. Voor dit specifieke project hebben zowel Dirk als Filip (productspecialisten van ClimaWays) mee de handen uit de mouwen gestoken bij de opstart. Ik vind het knap dat zij bereid waren mee hun handen vuil te maken. Allemaal samenwerken voor de klant, om een project tot een goed einde te brengen: dat is het beste gevoel.”

Het engagement bij ClimaWays om ons als installateurs het leven makkelijk te maken is hoog. En dat is heel leuk samenwerken

Meer weten?

Ben jij benieuwd of de ROBUR K18 of de SolvisMax ook voor jouw woning de beste oplossing zijn? Neem dan contact op met ClimaWays via info@climaways.be of vraag ernaar bij je vertrouwde installateur. Voor de regio Tienen kun je terecht bij Carlo Service via https://carloservice.be/

 

Of ben jij zelf een verwarmingsinstallateur en wil je ook graag onze producten leren plaatsen?
Neem dan een kijk je op onze pagina voor installateurs.

Laat berekenen hoeveel jij kunt besparen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.