“Eenvoudiger in plaatsing en onderhoud dan een gewone gasketel.”

10 jun 2022

Valeer van Timmers Gastechniek uit Houthalen is al 27 jaar installateur. Hij werkt al meer dan 10 jaar met de verwarmingsproducten van Solvis. Wij polsten naar zijn ervaring met het productgamma.

Niet gebonden aan alleen maar gas

“Het unieke aan de  Solvis-producten is dat ze universeel aanpasbaar zijn aan de installatie die de klant echt nodig heeft”, licht hij toe. Omdat ze werken op alle energiebronnen, is de klant niet verbonden aan alleen maar gas. “Stel dat gas op een dag niet meer geplaatst mag worden – zoals nu soms het geval is met stookolie – dan zet je er een andere batterij in en je kunt met een warmtepomp werken, of met stadsverwarming”, legt Valeer uit. Hij is van mening: eens het toestel binnen staat, hoeft het nooit meer het huis uit.

Eens het toestel binnen staat, hoeft het nooit meer het huis uit.

Valeer Timmers

Makkelijker dan een gewone gasketel

De installatie van Solvis-producten is gemakkelijk, vindt Valeer. “Aansluitingen van 3-wegkraanpompgroepen, 4-wegkraanpompgroepen: het gebeurt allemaal op één bord. Bij andere merken moet je uitbreidingsunits gaan bijplaatsen, en dat is tijdrovend qua installatie. Ook naar onderhoud toe is Solvis veel gemakkelijker. “Ik heb nu verschillende toestellen al jaren in onderhoud. Het is simpeler dan een gewone gasketel.”

Ideaal voor energetische renovatieprojecten

Het segment waarbinnen Timmers Gastechniek actief is, bestaat voornamelijk uit klanten met een woning die vijftien tot twintig jaar oud is. Panden die energetisch niet meer aan de norm voldoen en maar moeilijk naar deze norm opgekrikt kunnen worden. Die klanten zijn vaak niet geholpen met een warmtepomp alleen. Ze hebben nog een extra energiebron nodig. “En dan is een multitalent als de SolvisBen of SolvisMax een ideale oplossing”, aldus Valeer.

Altijd eerst gratis energie benutten

Wanneer Valeer bij een klant komt, kijkt hij eerst hoe de woning energetisch is opgebouwd. Dan overloopt hij het verbruik van de laatste tien jaar om een gemiddelde te kunnen berekenen. En hij bespreekt met de klant wat de toekomstplannen zijn. “Op basis daarvan stellen we dan een bepaald type installatie voor. Daarbij gebruiken we altijd eerst de energie die gratis is. Meestal is dat zonnethermie omdat je daar naderhand nog vlot andere energiebronnen kunt gaan bijpassen. En daar lenen de Solvis-producten zich perfect voor.”

Ook Solvis-installateur worden?

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen om deze innovatieve technologie mee te plaatsen.
Is dat iets voor jou? Stel je kandidaat!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.