Klantenverhaal: gratis warm water voor een hondenkapsalon

23 nov 2021

Wie veel warm water verbruikt, kan flink besparen met zonnecollectoren. Dat was ook het geval bij Martine. We contacteerden haar een jaar na de plaatsing van haar nieuwe verwarming om te polsen naar haar tevredenheid.

Nieuwe verwarming voor een woning en hondenkapsalon

Een van onze klanten, Martine, zocht een milieuvriendelijk alternatief voor haar verouderde centrale verwarming op basis van stookolie. Daarom trok ze in 2019 naar de BIS-beurs om meer informatie te verzamelen over verwarmingsinstallaties. Daar sprak ze met onze productspecialist Filip.

Ik zocht een duurzame oplossing, maar ik wilde niet inboeten aan comfort.

De opdracht: een duurzame oplossing voor veel warm water

“Ik ben eigenares van een hondenkapsalon”, vertelt Martine. “Dat betekent dat ik dikwijls veel warm water nodig heb op korte tijd. Als ik twee grote honden na elkaar moet wassen, kan ik me niet veroorloven dat ik zonder warm water val. Ik zocht dus een milieuvriendelijke oplossing, maar ik wou zeker niet inboeten aan comfort. Ik dacht in eerste instantie aan een warmtepomp, maar nadat Filip geluisterd had naar mijn verhaal raadde hij me iets anders aan dat beter paste bij mijn situatie.”

De keuze: de SolvisBen gasketel en SolvisFera zonnecollectoren

Omdat de woning van Martine al wat ouder was en bovendien gedeeltelijk bestond uit een hondenkapsalon, raadde Filip de SolvisBen gasketel aan in combinatie met SolvisFera zonnecollectoren. Hij legde uit dat de SolvisBen een pak zuiniger was dan haar bestaande ketel en dat de zonnecollectoren gratis warm water konden voorzien voor haar kapsalon. Na de beurs kwam Filip langs om de woning te bekijken en een gedetailleerde offerte op te maken. “Ik heb nog andere mensen laten komen en offertes laten opmaken, maar de oplossing die Filip aanbood was duidelijk het meest geschikt voor mijn situatie”, vertelt Martine.

Transparantie in het verbruik

De installatie is goed meegevallen volgens Martine. “Alleen de zonnecollectoren plaatsen duurde iets langer, maar dat was omdat er op de dag van de installatie plots veel wind was. Omdat de collectoren uit één stuk bestonden, moesten we even wachten tot het veilig was om die te plaatsen. Filip heeft alles voor me in orde gebracht: de plaatsing, het afstellen van de ketel en het koppelen van de SolvisBen aan de wifi. Dat laatste zorgt ervoor dat we ons toestel vanop afstand kunnen bedienen en het verbruik op elk moment duidelijk kunnen aflezen.”

Het resultaat: gratis warm water wanneer de zon schijnt

Of het verbruik van Martine nu gezakt is? Daar twijfelt ze niet aan: “Dat kan bijna niet anders. Wanneer de zon schijnt, heb ik geen verbruik. Al het warm water voor mijn kapsalon is dan afkomstig van de zonnecollectoren. Voor de verwarming is het momenteel moeilijker te vergelijken. Dit jaar hebben we door corona veel thuis gezeten en dus de klok rond onze verwarming gebruikt. Daardoor kunnen we moeilijker het verbruik van dit jaar met vorig jaar vergelijken. Maar ik ben zeker dat we ook daar flink bespaard hebben. Ik mag er niet aan denken hoe onze verwarmingsfactuur er dit jaar zou uitzien met onze oude stookolieketel. Ik denk dat we net op tijd onze verwarming hebben gerenoveerd.”

Wat vindt Martine over het project?

Is er iets dat ClimaWays beter hadden kunnen doen? “Nee, eigenlijk niet,” zegt Martine. “Ik ben 100% tevreden over de service die ik gekregen heb. Meer nog, ik wil Filip uitdrukkelijk bedanken voor zijn goede service want hij heeft echt alles voor ons geregeld met de glimlach.”

Ik ben 100% tevreden over de service die ik gekregen heb.

Meer weten?

Ben jij benieuwd of de SolvisBen gasketel of SolvisFera zonnecollectoren ook voor jouw woning de beste oplossing zijn? Neem dan contact met ons op  of vraag ernaar bij je vertrouwde verwarmingsinstallateur.

Laat berekenen hoeveel jij kunt besparen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.