Installateur aan het woord: “Als je ketel nu kapot is, heb je niet de luxe om te wachten.”

11 aug 2023

Kristof Beenaerts LKB

Kristof Beenaerts van LKB

Als je cv-ketel nu kapot is, kun je niet wachten tot er duidelijkheid is over de toekomst van energie. Wat is de beste volgende stap als je verwarming het begeeft? Wij vroegen het aan installateur Kristof Beenaerts.

30 jaar ervaring met verwarming en koeling

Bij het Limburgs KlimatiseringsBedrijf (LKB) in Zonhoven kun je terecht voor alles wat met HVAC te maken heeft: verwarming, airco, ventilatie, sanitair en regeltechnieken. Zaakvoerder Kristof Beenaerts staat al bijna 30 jaar in de zaak die 55 jaar geleden door zijn vader werd opgericht. Bij gezinnen plaatst Kristof vooral Solvis-installaties, die hij aankoopt bij ClimaWays.

Geen tijd om te wachten op duidelijkheid over de toekomst van energie

Waarom is het merk Solvis zo populair? “Omdat het een antwoord biedt op de onzekerheid”, aldus Kristof. “Verwarmen we straks 100% elektrisch? Of met gas of waterstof? Dat weet niemand. En toch moeten klanten vaak nu een beslissing nemen. Als hun ketel kapot is, kunnen ze niet wachten tot er meer duidelijkheid is over de toekomst. Solvis houdt alle opties open: het systeem is compatibel met zowat elke vorm van energie. Zo voorkom ik dat klanten vastzitten na hun investering.”

Solvis, het merk dat alle opties openhoudt

“Er is veel vraag naar renovatie en Solvis is daarvoor een mooi product”, licht Kristof toe. Een Solvis-verwarming bestaat uit een basismodule die je kunt uitbreiden. Alles begint met de SolvisBen (of zijn grotere broer: SolvisMax): de perfecte opvolger van de cv-ketel en een echte energiemanager. Daar kun je achteraf andere modules aankoppelen, zoals een warmtepomp of zonnecollectoren. Je moet dus niet alles in één keer aankopen. De warmte van alle elementen wordt centraal opgeslagen in het buffervat. Zo gaat er niets verloren.

Een slimme zet, ook bij het verkopen van je woning

“Onlangs heb ik een renovatie gedaan bij een koppel van bijna 80 jaar”, vertelt Kristof. “Zij hadden een gaswandketel met boiler die ik heb vervangen door een SolvisBen. Een paar maanden later verkochten ze hun huis. Toen waren ze extra blij met die verwarmingsrenovatie. Het had een positief effect op hun EPC-label en dus ook op de verkoop. Met Solvis is de koper van je woning altijd gerust, want je legt een sterke basis en laat alle opties open. Een warmtepomp, zonnepanelen, stookolie, gas, waterstof: alles kan nog.”

De toekomstige koper van je huis is gerust, want je kunt er nog alle kanten mee uit.

Kristof Beenaerts, installateur en zaakvoerder LKB

3 voorspellingen over de toekomst van energie

“Niemand weet wat de verwarming van de toekomst wordt, maar er zijn dingen die we al wél weten”, verklapt Kristof. “De afgiftesystemen zullen in de toekomst vooral op lage temperatuur zijn: vloerverwarming, wandverwarming of LT-radiatoren. Ten tweede zal je zelf energie moeten voorzien om minder afhankelijk te worden van schommelende prijzen. Denk bijvoorbeeld aan PV-panelen, thermische zonnecollectoren en warmtepompen. En tot slot moet je bufferen om geen energie verloren te laten gaan. De producten van Solvis zijn al volledig afgestemd op die wetenschap. Wie Solvis nu koopt, loopt voor op de rest.”

Over de samenwerking met ClimaWays

Kristof neemt zijn Solvis-producten af bij ClimaWays, de exclusieve verdeler van het merk in België. “Wat ik waardeer aan ClimaWays, is hun oprechte betrokkenheid”, vertelt hij. “Zij willen in de eerste plaats een goed werkende installatie afleveren.” Ook de bereikbaarheid van het team vindt hij een voordeel. “Fabrikanten die alleen verdelen via een groothandel zijn vaak moeilijker bereikbaar als je ze nodig hebt. Ze focussen zich soms meer op verkoop dan op service. ClimaWays kan je gewoon rechtstreeks contacteren. En ook niet onbelangrijk: ze geven 5 jaar garantie op de Solvis-onderdelen. In de verwarmingswereld is dat echt uitzonderlijk.”

Meer weten?

Ben je zelf een vakman zoals Kristof en wil je ook samenwerken met ClimaWays? Stuur ons dan gerust een mailtje of bel ons even op. Of kom naar een van onze informatiesessies of webinars. We kijken ernaar uit je te leren kennen. Ben je zelf op zoek naar een betrouwbare partner voor de energetische renovatie van jouw woning? Neem dan contact op met LKB of met ClimaWays voor advies op maat.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.