Installateur aan het woord: “Met Solvis hang je niet vast aan één energiebron”

14 jul 2023

Logo A-Bouw Invest

Igor Shevchuk van A-Bouw Invest

Met welke energie gaan we binnen tien jaar verwarmen? Dat weet niemand. Hoe stel je klanten dan gerust dat de verwarming die ze nu kiezen, ook straks nog de juiste zal zijn? We vroegen het aan installateur Igor Shevchuk.

Igor Shevchuk is aannemer en zaakvoerder van het bedrijf A-Bouw Invest. Klanten komen bij hem aankloppen voor een totaalrenovatie van hun woning. Voor de verwarmingstechnieken werkt Igor regelmatig samen met ClimaWays. In dit artikel vertelt hij waarom hij kiest voor het modulaire verwarmingsaanbod van Solvis.

Ideaal voor renovatieprojecten

“Het gamma van Solvis is heel tof voor renovatie, omwille van de flexibiliteit”, vindt Igor. “Je kunt bijvoorbeeld makkelijk een verwarmingssysteem op gas of mazout combineren met een warmtepomp. Zo hebben we eens een renovatie gedaan van een landhuis dat midden in een park lag. Op die afgelegen plek was geen gasaansluiting. Met een Solvis-installatie kon ik toch een warmtepomp plaatsen, in combinatie met een condenserende ketel op mazout.”

Je hangt nergens aan vast

Ook de energie-onafhankelijkheid van Solvis is een voordeel. “Je hangt nergens aan vast”, legt Igor uit. “Als morgen de prijzen van de elektriciteit stijgen, dan kun je perfect hetzelfde verwarmingssysteem blijven gebruiken, maar veranderen van energiebron.”

Solvis is ook vlot aan te sluiten op een bestaande installatie en te combineren met allerlei componenten: een warmtepomp, zonnecollectoren en zelfs een kachel of haard. “Stel dat je klanten een haard willen voor de gezelligheid. Met een Solvis-systeem kun je die warmte recupereren en mee inzetten voor de verwarming van de rest van het huis.”

“Met een Solvis-systeem kun je zelfs de warmte van je haard recupereren en opslaan.”

Igor Shevchuk, aannemer A-Bouw Invest

Duurzame verwarming van een zwembad

Het liefst van al werkt Igor aan totaalrenovaties. “Ik vind het leuk wanneer ik het Solvis-concept maximaal kan implementeren: met zonnecollectoren, een SolvisMax brander en buffervat, een warmtepomp, radiatoren en vloerverwarming én de verwarming van een zwembad.

Dat heb ik al een paar keer mogen doen, bij klanten die echt het beste van het beste willen. Onlangs heb ik een woning gerenoveerd in het centrum van de stad met een zwembad op de derde verdieping. Dat zijn prestigeprojecten waar Solvis echt perfect voor is.”

De opkomst van modulair verwarmen

Solvis is een pionier in modulair verwarmen, maar dat is in België nog een redelijk nieuw concept. Daarom is het belangrijk om als installateur goede technische ondersteuning te krijgen.

“Daarvoor kan ik altijd bij ClimaWays terecht”, vindt Igor. “Jef en zijn team staan altijd klaar om te helpen. Niet alleen tijdens de gesprekken met de klant, maar ook daarna: ze volgen de verwarmingsinstallatie vanop afstand mee op, om te zien dat die zo efficiënt mogelijk ingesteld is. Daarvoor hebben ze een online app.”

Waarom samenwerken met ClimaWays?

Bij ClimaWays kun je rechtstreeks met experten overleggen welk product het beste zou zijn voor jouw klant en vervolgens de juiste producten aankopen. Dat persoonlijk contact vindt Igor belangrijk. “Mijn klanten vertrouwen mooie projecten aan mij toe, en zij verwachten dan ook uitmuntende service. Bij ClimaWays begrijpen ze dat en helpen ze me om mijn reputatie waar te maken.”

Meer weten?

Ben je zelf een vakman zoals Igor en wil je ook samenwerken met ClimaWays? Stuur ons dan gerust een mailtje of bel ons even op. Of kom naar een van onze informatiesessies of webinars. We kijken ernaar uit je te leren kennen. Ben je zelf op zoek naar een betrouwbare partner voor de energetische renovatie van jouw woning? Neem dan contact op met A-Bouw Invest of met ClimaWays voor advies op maat.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.