Installateur aan het woord: Roobrecht Braet

07 mrt 2022

Roobrecht Braet is al 30 jaar lang verwarmingsinstallateur en al 10 jaar installateur van het merk Solvis. We vroegen hem waarom hij zo’n fan is van onze Solvis-verwarmingsinstallatie en wat de voordelen zijn voor de eindklant en de installateur.

De voordelen voor de gebruiker

Een Solvis-verwarmingsinstallatie gebruikt in de eerste plaats de energie van de zon. En die energie kan zowel dienen voor de verwarming van de woning als voor het opwarmen van het sanitair warm water. Is de zonne-energie opgebruikt? Dan schakelt het systeem vanzelf over op een andere energiebron naar keuze, zoals stookolie, elektriciteit, warmtepomp, pelletketel, enzovoort. Je profiteert dus maximaal van gratis energie zonder een verlies aan comfort.

Plaatsing Solvis

De voordelen voor de installateur

Een Solvis-installatie kan naar believen uitgebreid en gecombineerd worden met extra energiebronnen en opstellingen, zonder extra sturingscomponenten. Alles kan centraal aangestuurd worden. Ook aanpassingen (bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding of aanpassing van de woning) kunnen makkelijk en zonder structurele ingrepen uitgevoerd worden.

Gegarandeerde besparing op je energiefactuur

Op basis van zijn jarenlange ervaring met het systeem kan Roobrecht met zekerheid zeggen dat een Solvis-installatie een gegarandeerde besparing oplevert van 50% van het verbruik. Zelf heeft hij de SolvisMax installatie in huis gehaald, die hij combineert met lage temperatuur verwarming, zonnecollectoren en een houtkachel. De thermische panelen op het dak leveren gratis warm water, en de warmte van de houtkachel wordt gerecupereerd om het reservoir mee te verwarmen.

De besparing is gegarandeerd 50% van het huidige verbruik.

Roobrecht Braet

Eenvoudige plaatsing en onderhoud

Een Solvis-installatie is eenvoudig te plaatsen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de omvang van het reservoir, maar in 90% van de woningen kan het perfect geplaatst worden. Qua onderhoud vergt een Solvis-installatie niet meer of minder dan een gewone verwarmingsinstallatie. Eventuele wisselstukken zijn vlot verkrijgbaar op aanvraag. In de 10 jaar dat Roobrecht Solvis-producten plaatst, heeft hij nog nooit problemen met het merk gehad.

Ook Solvis-installateur worden?

Wil je net als Roobrecht expert worden in het plaatsen van Solvis-installaties? Stel je dan hier kandidaat.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.