Dirk bespaarde 47,5% op gas met zijn nieuwe verwarmingsinstallatie

14 aug 2021

Als experts in duurzame verwarming kunnen wij voor jou uitrekenen wat jouw besparingspotentieel is. Maar hoeveel bespaar je nu écht? Wij namen 8 jaar na de plaatsing contact op met een klant om te vragen hoe het intussen zit met zijn energieverbruik.

De woning: een gezinswoning uit 1948

Dirk uit Londerzeel kocht zijn huis in 1998. De woning, met een oppervlakte van 220m² en bouwjaar 1948, was op dat moment uitgerust met een gasketel voor de verwarming en gasboiler voor het sanitair warm water. Maar in 2013 waren deze beide toestellen aan vervanging toe.

De opdracht: één toestel voor zowel verwarming als warm water

Dirk ging op zoek naar een meer praktische oplossing: één nieuw systeem voor zowel verwarming als sanitair warm water. Op een bouwbeurs ontmoette hij Filip, een productspecialist van Solvis (nu ClimaWays), die hem de verschillende mogelijkheden uitlegde.

De keuze: een SolvisMax condenserende gasketel en SolvisCala zonnecollectoren

“Filip stelde me voor om eerst en vooral mijn verouderde gasketel te vervangen door een zuiniger condenserend exemplaar: de SolvisMax”, vertelt Dirk. Dat is een flexibel systeem dat uitgebreid kan worden met andere energie-opwekkers, zoals zonnecollectoren. “Hij stelde dan ook voor om ineens zonnecollectoren op mijn dak te plaatsen. De gratis energie die deze collectoren opwekken, zou dan nog eens een extra besparing betekenen op mijn gasfactuur.”

De besparing: 47,5% minder gas en CO²

“In de zomervakantie van 2013 heb ik de bestelling geplaatst. In september was alles geïnstalleerd en actief,” vertelt Dirk. Sinds de plaatsing is Dirks jaarlijks gemiddeld gasverbruik gedaald van 1720m³ naar 903m³ gas. Dat is een besparing van 47,5% op zijn gasfactuur en zijn CO²-uitstoot.

Wat vindt Dirk van de resultaten?

“Ik ben tevreden over de besparing en over de installatie,” zegt Dirk. “Het enige dat ik nog mis, is een manier om te kunnen zien welk rendement van mijn ketel komt en welk deel van mijn zonnecollectoren. Dat zou me helpen om de terugverdientijd van elk onderdeel apart beter te kunnen inschatten. De nieuwe modellen van de SolvisMax zijn uitgerust met een app waarop die waarden live afgelezen kunnen worden, maar die bestond nog niet op het moment dat ik mijn aankoop heb gedaan.”

Meer weten?

Ben jij benieuwd of de SolvisMax of zonnecollectoren ook voor jouw woning de beste oplossing zijn? Neem dan contact op met ClimaWays via info@climaways.be of vraag ernaar bij je vertrouwde installateur.

Contacteer ons meteen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.