Tom: “Mijn jaarlijks aardgasverbruik ging van 14.000 naar 10.000 kWh.”

27 okt 2023

Heel wat mensen voelen zich overweldigd wanneer ze hun gasketel moeten vervangen, omdat ze niet weten waar te beginnen. Toch kies je beter bewust, want met de juiste verwarmingsinstallatie kun je flink besparen op je energiefactuur. In dit artikel laten we klant Tom aan het woord, die vertelt hoe hij de juiste verwarming heeft gevonden.

Een nieuwe ketel voor een bestaande, vrijstaande woning

“Toen ik wist dat onze verwarmingsketel vernieuwd moest worden, ben ik beginnen rondkijken”, vertelt Tom Vande Casteele uit Zwevegem. “Maar bij de klassieke merken vond ik niet wat ik zocht. Mijn vader heeft in de verwarmingssector gewerkt, dus ik heb altijd wel interesse gehad in wat er leeft op de verwarmingsmarkt. Ik keek uit naar de nieuwste technologie, iets moderns. Want uiteindelijk moet je verwarming een lange tijd kunnen meegaan. Uiteindelijk ben ik dan bij ClimaWays uitgekomen.”

De oplossing: een gasketel en zonnecollector

Tom koos een SolvisBen verwarmingsketel op gas in combinatie met een SolvisFera zonnecollector. “Qua verwarmingsketel heb je bij het merk Solvis twee types: de SolvisBen en de SolvisMax’, vertelt Tom. “Voor ons verbruik was de kleinere ketel, de SolvisBen, voldoende. En qua zonnecollectoren zijn we bewust voor de duurste optie gegaan: de hoog-rendementscollector. We kozen SolvisFera omdat we de grootst mogelijke besparing uit de zon wilden halen.”

Het resultaat? Bijna 30% minder gasverbruik per jaar

De nieuwe verwarming werd geplaatst in november 2021. Vandaag heeft Tom dus voldoende gegevens kunnen vergelijken om de besparing in kaart te brengen. “Als ik nu kijk naar ons jaarlijks aardgasverbruik voor verwarming en sanitair, zijn we gezakt van ongeveer 14.000 kWh naar 10.000”, concludeert hij. “Dat is toch een besparing van bijna 30%. Ik denk dat dat ook wel komt omdat we bewust gekozen hebben voor de zonnecollectoren met het hoogste rendement.”

Makkelijk opvolgen en aanpassen met de app

Dat verbruik kan Tom trouwens makkelijk zelf opvolgen, want het Solvis-systeem heeft een app die je kan raadplegen op je telefoon of computer.  Ook de opbrengst van je zonnepanelen kan je erop aflezen. De instellingen van je verwarmingsinstallatie kan je zelf bijsturen, vertelt Tom. “Ik douche meestal ’s avonds. Ik heb het zo ingesteld dat de boiler dan meer opwarmt. Je kan de instellingen per dag aanpassen en ook in tijdsblokken.”

Het hoogste rendement in de lente

Met een thermische installatie als zonnecollectoren moet er natuurlijk zon zijn om opbrengst te hebben. Maar dat betekent zeker niet dat je alleen gratis energie hebt in de zomer, aldus Tom. “Ik heb gemerkt dat ik in het voorjaar zelfs nog een beter rendement heb dan in de zomer. Dat is volgens mij omdat de zon dan trager opkomt en je dus meer uren zon hebt.” Of Tom zijn nieuwe verwarming aan anderen zou aanbevelen? “Ja, en vooral aan mensen die veel warm water verbruiken. Wij zijn een gezin met kinderen die veel sporten, en met het douchen loopt het waterverbruik snel op. Dan komt gratis warm water zeker van pas.”

In een gezin met sportende kinderen loopt het warmwaterverbruik snel op.

Tom Vande Casteele

Meer weten?

Wil jij voor jouw woning ook graag laten uitrekenen wat de beste verwarmingsinstallatie zou zijn? Neem dan contact met ons op, of vraag naar het Solvis-aanbod bij je vertrouwde verwarmingsinstallateur.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf u eenvoudig in op de ClimaWays nieuwsbrief die u op de hoogte houdt over nieuwe producten, evenementen, beurzen, speciale aanbiedingen en nog veel meer!

Uw persoonsgegevens die via dit formulier worden verzameld, worden enkel gebruikt om u onze nieuwsbrief toe te sturen. U kunt zich uiteraard op elk moment uitschrijven.

Schrijf je in voor nieuwsbrief

Contacteer ClimaWays BVBA

HEB JE NOG VRAGEN OF HEB JE EXTRA INFORMATIE NODIG?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.