+32 3 218 77 50 | info@climaways.be

  De gasabsorptiewarmtepomp die tot 40% hernieuwbare energie gebruikt

  Met de ROBUR gaswarmtepompen presenteren we de optimale oplossing voor de verwarming van huizen, bedrijven, openbare- en commerciële gebouwen: De gasabsorptiewarmtepomp onttrekt een laagtemperatuur-energie uit een hernieuwbare energiebron en zal deze vervolgens via een absorptiecyclus opwaarderen naar een hogere en bruikbare watertemperatuur. Deze energie wordt vervolgens nog samengevoegd met de warmteproductie van de condenserende gasbrander. Dit alles zorgt voor grote voordelen:


  Milieuvriendelijk door het gebruik van aardgas + hernieuwbare energiebronnen

  De opwarming van de aarde is een zaak die ons allemaal aanbelangt. Met z’n allen proberen we het broeikaseffect te verminderen en “groener” te denken. Met een GAHP (= Gas Absorption Heat Pump) zet u een stap in de goede richting. Wanneer u met dit systeem verwarmt realiseert u niet enkel een aanzienlijke daling van de CO2 uitstoot, u vermindert tevens uw jaarlijks energieverbruik.

  Nuttigverwarmingsvermogen_gasabsorptiewarmtepomp_coolingways

  Gaswarmtepompen gebruiken tot 40% hernieuwbare energie (uit lucht, bodem of water) om uw gebouw te verwarmen. Daarom is de GAHP technologie dan ook erkend door de RES Directive (deze richtlijn heeft tot doel om het gebruik van hernieuwbare energieën in de EU te doen stijgen).

  Ter Illustratie: een installatie met een verwarmingsvermogen van 35kW levert jaarlijks al een daling van 4,2 ton CO2-uitstoot op in vergelijking met andere conventionele systemen. Dit is gelijk aan wat 599 bomen jaarlijks kunnen omzetten of de uitstoot van twee wagens per jaar.


  Verlaging van operationele kosten en energie

  De techniek van gaswarmtepompen levert een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur: door de recuperatie van heel wat gratis hernieuwbare energie realiseert u binnen de 2 jaar al een besparing van 30 tot 50%. Met gaswarmtepompen bespaart u op operationele kosten en verhoogt u de betrouwbaarheid van de verwarmingsinstallatie.


  Toegevoegde waarde aan uw eigendom

  Een ideale manier om toegevoegde waarde te leveren aan uw eigendom is met een PRO GAHP gasabsorptiewarmtepomp. Deze zorgt dat er beter wordt omgesprongen met energie zonder een grote investering te moeten doen in het gebouw zelf. Slechts het hernieuwen van de verwarmingsinstallatie is voldoende. De gasabsorptiewarmtepompen van Robur zijn gekwalificeerd als klasse A+++ in het classificatiemodel voor verwarmingssystemen dat werd opgesteld door de Europese Commisie (cfr. De studie “Eco-design of Boilers and Combi-boilers”, www.ecoboiler.org).

  Energieklasse_gasabsorptiewarmtepomp

  Met een Robur gasabsorptiewarmtepomp voldoet het gebouw onmiddellijk aan de eisen van “de energieprestatieregelgeving voor gebouwen” zodat het gebouw in een hogere energieprestatieklasse terechtkomt en dus aanzienlijk in marktwaarde stijgt.


  Ideaal om te integreren met bestaande of met nieuwe installaties

  Gaswarmtepompen zijn de beste keuze om te integreren in bestaande gebouwen als u energie wenst te besparen en het milieu respecteert. Dankzij de hoge watertemperaturen (tot 65°C) is een gaswarmtepomp namelijk ook te combineren met radiatoren en kunnen ze gebruikt worden voor de aanmaak van sanitair warm water. Om aan de allerlaatste energie-eisen te voldoen voor nieuwbouwprojecten is een gaswarmtepomp de meest realistische oplossing voor de klimatisatie.


  Zeer veel toepassingsmogelijkheden

  • Utiliteitsbouw: kantoren, zorgsector, scholen, openbare gebouwen, …
  • Zwembaden: openbare hotels, zorgsector, therapiebaden, …
  • Woningbouw: zowel individuele als collectieve woningbouw
  • Retail: zowel winkels als grotere complexen
  • Industrie: proceswater, gelijktijdige verwarming en koeling, …

  Modulaire systemen

  Met een gasabsorptiewarmtepomp is het mogelijk een modulair systeem samen te bouwen. Zo kan u voor ieder verwarmingssysteem de optimale installatie dimensioneren van 35kW tot …